Adatvédelem

A GDPR 13. cikke szerinti tájékoztatási kötelezettség

Információ beszállítóink részére 
Információ vevőink részére
Adatkezelési Tájékoztató munkavállalók Kiskőrös Automotive
Adatkezelési Tájékoztató munkavállalók Kiskőrös Industrie
Adatkezelési Tájékoztató munkavállalók Kiskőrös Invest

AZ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELET (DS-GVO) 13. CIKKE SZERINTI TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉG

Adatvédelmi nyilatkozat

1. Bevezető

Az alábbi információkkal szeretnénk Önnek, mint „érintettnek” áttekintést nyújtani az Ön személyes adatainak általunk történő feldolgozásáról és az adatvédelmi törvények szerinti jogairól. Internetes oldalainkat alapvetően személyes adatok megadása nélkül is lehet használni. Ha azonban a weboldalunkon keresztül szeretné igénybe venni vállalatunk speciális szolgáltatásait, szükségessé válhat a személyes adatok feldolgozása. Ha a személyes adatok feldolgozása szükséges, és nincs jogalapja a feldolgozásnak, akkor általában az Ön hozzájárulását kérjük.

A személyes adatok, mint például az Ön nevének, címének vagy e-mail-címének feldolgozása mindig az Általános adatvédelmi rendeletnek (DS-GVO) és az „Eckerle Holding GmbH”-ra vonatkozó országspecifikus adatvédelmi előírásoknak megfelelően történik. Ezzel az adatvédelmi nyilatkozattal szeretnénk tájékoztatni Önt az általunk gyűjtött, felhasznált és feldolgozott személyes adatok köréről és céljáról.

Felelős adatkezelőként számos technikai és szervezési intézkedést hajtottunk végre annak érdekében, hogy a lehető legteljesebb védelmet biztosítsuk a weboldalon keresztül feldolgozott személyes adatok számára. Az internetalapú adatátvitel azonban mindig tartalmazhat biztonsági réseket, így az abszolút védelmet nem lehet garantálni. Emiatt a személyes adatokat egyéb módon, például telefonon vagy postai úton is továbbíthatja nekünk.

Ön is egyszerű és könnyen megvalósítható intézkedéseket tehet annak érdekében, hogy megvédje magát a harmadik felek által az adataihoz való jogosulatlan hozzáféréssel szemben. Ezért ezúton szeretnénk néhány tippet adni, hogyan járhat el biztonságosan az adatait illetően:

  • Védje fiókját (bejelentkezési, felhasználói vagy ügyfélfiók) és informatikai rendszerét (számítógép, laptop, táblagép vagy mobileszköz) erős jelszavakkal.
  • A jelszavakhoz csak Ön férhessen hozzá.
  • Bizonyosodjon meg róla, hogy jelszavait mindig csak egy fiókhoz (bejelentkezési, felhasználói vagy ügyfélfiókhoz) használja.
  • Ne használjon azonos jelszót különböző webhelyekhez, alkalmazásokhoz vagy online szolgáltatásokhoz.
  • Különösen a nyilvánosan hozzáférhető informatikai rendszerek vagy másokkal megosztott informatikai rendszerek használata esetén érvényes a következő: egy weboldalra, alkalmazásba vagy online szolgáltatásba való minden egyes bejelentkezés után feltétlenül ki kell jelentkeznie.

A jelszavaknak legalább 12 karakterből kell állniuk, és úgy kell megválasztani őket, hogy ne lehessen könnyen kitalálni. Ezért nem tartalmazhatnak hétköznapi szavakat, a saját nevet vagy a rokonok nevét, hanem kis- és nagybetűket, számokat és különleges karaktereket.

2. Adatkezelő

A DS-GVO értelmében vett adatkezelő:

Eckerle Holding GmbH
Industriestraße 15, 77833 Ottersweier, Németország

Telefon: 07223 / 9843-0

Telefax: 07223 / 9843-134

E-mail: info@de.eckerle-gruppe.com

Az adatkezelő képviselője:

3. Adatvédelmi tisztviselő

Az adatvédelmi tisztviselőt az alábbi módokon érheti el:

Sandra Stahn

E-mail: datenschutz@de.eckerle-gruppe.com

Az adatvédelemmel kapcsolatos kérdésekkel és javaslatokkal bármikor fordulhat közvetlenül adatvédelmi tisztviselőnkhöz.

4. Technika

4.1 SSL/TLS- titkosítás

Ez az oldal SSL vagy TLS titkosítást használ az adatfeldolgozás biztonsága és a bizalmas tartalmak, például a megrendelések, bejelentkezési adatok vagy az Ön által nekünk, mint üzemeltetőnek küldött kapcsolatfelvételi kérelmek továbbításának védelme érdekében. A titkosított kapcsolatot onnan ismerheti fel, hogy a böngésző címsorában a „http://” helyett „https://” szerepel, valamint a böngészősávban található zár szimbólumról.

Ezt a technológiát használjuk az Ön továbbított adatainak védelme érdekében.

4.2 Adatgyűjtés a weboldal látogatása során

Ha Ön csak tájékoztatás céljából használja weboldalunkat, azaz ha nem regisztrál, vagy más módon nem továbbít nekünk információkat, akkor csak azokat az adatokat gyűjtjük, amelyeket az Ön böngészője továbbít a szerverünknek (az úgynevezett „szervernaplófájlokban”). Weboldalunk egy sor általános adatot és információt gyűjt minden alkalommal, amikor Ön vagy egy automatizált rendszer belép egy oldalra. Ezeket az általános adatokat és információkat a szervernaplófájlok tárolják. A következőket lehet rögzíteni:

  1. a felhasznált böngésző típusok és verziók,
  2. a hozzáférési rendszer által használt operációs rendszer,
  3. az a weboldal, amelyről a hozzáférési rendszer a mi weboldalunkra lép (ún. referrer),
  4. a weboldalunkon lévő hozzáférési rendszeren keresztül elérhető aloldalak,
  5. a weboldalra való belépés dátuma és időpontja,
  6. egy rövidített internetprotokoll-cím (anonimizált IP-cím), valamint,
  7. a hozzáférési rendszer internetszolgáltatója.

Ezen általános adatok és információk felhasználása során nem vonunk le következtetéseket az Ön személyére vonatkozóan. Ezekre az információkra inkább az alábbiak érdekében van szükség:

  1. a weboldalunk tartalmának megfelelő megjelenítése,
  2. a weboldalunk tartalmának és a hirdetések optimalizálása,
  3. informatikai rendszereink és weboldalunk technológiájának hosszú távú működésének biztosítása, valamint
  4. a bűnüldöző hatóságok számára a bűnüldözéshez szükséges információk biztosítása kibertámadás esetén.

Ezért a begyűjtött adatokat és információkat egyrészt statisztikailag, másrészt a vállalatunkon belüli adatvédelem és adatbiztonság növelése céljából értékeljük, hogy végső soron az általunk feldolgozott személyes adatok védelmének optimális szintjét biztosítsuk. A szervernaplófájlok anonim adatait az érintett által megadott személyes adatoktól elkülönítve tároljuk.

Az adatfeldolgozás jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja. Jogos érdekünk a fent felsorolt adatgyűjtési célokból következik.

5. Sütik

5.1 Általános információk a sütikről

Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek olyan kis fájlok, amelyeket a böngésző automatikusan létrehoz, és amelyek az Ön informatikai rendszerén (laptop, táblagép, okostelefon vagy hasonló) tárolódnak, amikor Ön meglátogatja a weboldalunkat.

A sütikben olyan információk tárolódnak, amelyek minden esetben a konkrétan használt végberendezés kapcsán merülnek fel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy közvetlenül megismerjük az Ön személyazonosságát.

A sütik használata azt a célt szolgálja, hogy ajánlatunk használata kellemesebbé váljon az Ön számára. Az úgynevezett munkamenet-sütiket arra használjuk, hogy felismerjük, hogy Ön már meglátogatta weboldalunk egyes oldalait. Ezek automatikusan törlődnek, miután elhagyta az oldalunkat.

Ezenkívül a felhasználóbarát jelleg optimalizálása érdekében ideiglenes sütiket is használunk, amelyek egy bizonyos meghatározott ideig tárolódnak az Ön végberendezésén. Ha újra meglátogatja oldalunkat, hogy igénybe vegye szolgáltatásainkat, automatikusan felismerjük, hogy Ön már járt nálunk, és hogy milyen bejegyzéseket és beállításokat tett, így azokat nem kell újra megadnia.

Másrészt sütiket használunk arra, hogy statisztikailag rögzítsük weboldalunk használatát, és az optimalizálás érdekében értékeljük az Önnek szóló ajánlatunkat. Ezek a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy automatikusan felismerjük, hogy Ön már járt a weboldalunkon, amikor újra meglátogatja azt. Az így beállított sütik egy meghatározott idő után automatikusan törlődnek. A sütik tárolási ideje a használt hozzájárulási eszköz beállításaiban található.

6. Honlapunk tartalma

6.1 Kapcsolatfelvétel / kapcsolatfelvételi űrlap

Személyes adatokat akkor gyűjtünk, amikor kapcsolatba lépnek velünk (pl. kapcsolatfelvételi űrlapon vagy e-mailben). A kapcsolatfelvételi űrlap használata esetén gyűjtött adatok az adott kapcsolatfelvételi űrlapon láthatók. Ezeket az adatokat kizárólag az Ön kérésének megválaszolása, illetve az Önnel való kapcsolatfelvétel és a kapcsolódó technikai adminisztráció céljából tároljuk és használjuk fel. Az adatok feldolgozásának jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerinti jogos érdekünk, hogy válaszoljunk az Ön kérésére. Ha a kapcsolatfelvétel az Ön részéről szerződés megkötésére irányul, az adatkezelés további jogalapja a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés b) pontja. Az Ön adatait a kérelme végleges feldolgozását követően töröljük; ez akkor történik, ha a körülményekből arra lehet következtetni, hogy a kérdéses ügy véglegesen tisztázódott, és a törlés nem ütközik semmilyen törvényes megőrzési kötelezettségbe.

6.2 Pályázatkezelés / állásbörze

A pályázók személyes adatait a pályázati folyamat kezelése céljából gyűjtjük és kezeljük. A feldolgozás elektronikus úton is történhet. Ez különösen igaz abban az esetben, ha a pályázó elektronikus úton, például e-mailben vagy a weboldalon található webes űrlapon keresztül küldi el nekünk a vonatkozó pályázati dokumentumokat. Ha a pályázóval munkaszerződést vagy szolgáltatási szerződést kötünk, a továbbított adatokat a foglalkoztatási jogviszony jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő feldolgozása céljából tároljuk. Ha nem kötünk szerződést a pályázóval, a pályázati dokumentumok az elutasító határozatról szóló értesítéstől számított két hónap elteltével automatikusan törlésre kerülnek, feltéve, hogy a törléssel szemben nem áll fenn más jogos érdekünk. Egy ilyen értelmű jogos érdek például az általános egyenlő bánásmódról szóló törvény (AGG) szerinti eljárásokban való bizonyítási kötelezettség.

Az Ön adatai feldolgozásának jogalapja a DS-GVO 88. cikke, összefüggésben a Szövetségi adatvédelmi törvény /BDSG/ 26. § (1) bekezdésében foglaltakkal.

7. Tevékenységünk a közösségi hálózatokon

Annak érdekében, hogy a közösségi hálózatokon is kommunikálni tudjunk Önnel, és tájékoztatni tudjuk szolgáltatásainkról, saját oldalakkal vagyunk ott jelen. Ha Ön meglátogatja valamelyik közösségi médiaoldalunkat, akkor a DS-GVO 26. cikke értelmében a közösségi médiaplatform szolgáltatójával közösen vagyunk felelősek az ezzel járó adatkezelési műveletekért.

Nem mi vagyunk ezeknek az oldalaknak az eredeti szolgáltatója, hanem csak az adott szolgáltatók által számunkra biztosított lehetőségek keretein belül használjuk azokat. Ezért elővigyázatosságból felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Ön adatait az Európai Unión vagy az Európai Gazdasági Térségen kívül is feldolgozhatják. A használat ezért adatvédelmi kockázatokkal járhat az Ön számára, mivel nehezebb lehet megvédeni az Ön jogait, például a tájékoztatáshoz, törléshez, tiltakozáshoz stb. való jogot, és a közösségi hálózatokon a feldolgozás gyakran közvetlenül reklámcélokból vagy a felhasználói magatartás elemzése céljából történik a szolgáltatók által, anélkül, hogy ezt mi befolyásolni tudnánk. Ha a szolgáltató használati profilokat hoz létre, gyakran sütiket használnak, vagy a használati szokásokat a közösségi hálózatok saját tagi profiljához rendelik.

A személyes adatok ismertetett feldolgozására a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján kerül sor a mi jogos érdekünk és az adott szolgáltató jogos érdeke alapján annak érdekében, hogy megfelelő időben és módon kommunikálhassunk Önnel, vagy tájékoztathassuk Önt a szolgáltatásainkról. Ha Önnek mint felhasználónak hozzájárulását kell adnia az adott szolgáltatókkal történő adatfeldolgozáshoz, a jogalap a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, a DS-GVO 7. cikkével összefüggésben.

Mivel nem férünk hozzá a szolgáltatók adatbázisaihoz, felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Ön jogait (pl. tájékoztatáshoz, helyesbítéshez, törléshez stb.) a legjobb, ha közvetlenül az adott szolgáltatónál gyakorolja. Az Ön adatainak a közösségi hálózatokban történő feldolgozására vonatkozó további információkat, valamint a tiltakozás vagy visszavonás jogával (ún. opt-out) való élés lehetőségét az alábbiakban az általunk használt közösségi hálózatok adott szolgáltatójánál találja:

7.1 Facebook

(Együttes) adatkezelő az európai adatfeldolgozás tekintetében:
Meta Platforms Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország

Adatvédelmi nyilatkozat (Adatvédelmi irányelvek):
https://www.facebook.com/about/privacy

7.2 Instagram

(Együttes) adatkezelő a németországi adatfeldolgozás tekintetében:
Meta Platforms Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország

Adatvédelmi nyilatkozat (Adatvédelmi irányelvek):
https://instagram.com/legal/privacy/>

7.3 LinkedIn

(Együttes) adatkezelő az európai adatfeldolgozás tekintetében:
LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Írország

Adatvédelmi nyilatkozat:
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

7.4 XING (New Work SE)

(Együttes) adatkezelő a németországi adatfeldolgozás tekintetében:
New Work SE, Am Strandkai 1, 20457 Hamburg, Németország

Adatvédelmi nyilatkozat:
https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung

Információkérés XING-tagok számára:
https://www.xing.com/settings/privacy/data/disclosure

8. Webanalitika

8.1 Google Analytics

Weboldalainkon a Google Analytics webanalitikai szolgáltatást használjuk, amelyet a Google Ireland Limited (https://www.google.de/intl/de/about/), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország („Google“) biztosít. Ebben az összefüggésben álnevesített használati profilok jönnek létre, és sütiket használnak (lásd a „Sütik” pontot). A süti által generált információk e weboldal Ön általi használatáról, mint például

  1. a böngésző típusa/verziója,
  2. a használt operációs rendszer,
  3. a hivatkozási URL (a korábban meglátogatott oldal),
  4. a hozzáférést biztosító számítógép hostneve (IP-cím) és
  5. a kiszolgálói kérés időpontja,

a Google Egyesült Államokban található egyik szerverére kerülnek továbbításra és tárolásra. Az információkat a weboldal használatának értékelésére, a weboldal aktivitásáról szóló jelentések összeállítására, valamint a weboldal és az internet használatával kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használják fel piackutatás és a weboldalak szükségletalapú kialakítása céljából. Ezek az adatok harmadik félnek is továbbíthatók, ha ezt törvény írja elő, vagy ha harmadik fél megbízás alapján dolgozza fel ezeket az adatokat. Az Ön IP-címe semmilyen körülmények között nem kerül összevonásra más Google-adatokkal. Az IP-címeket anonimizálják, hogy a hozzárendelés ne legyen lehetséges (IP-maszkolás).

A böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával elutasíthatja a sütik használatát, azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja majd használni a weboldal minden funkcióját.

Ezeket az adatkezelési műveleteket kizárólag a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerinti kifejezett hozzájárulás adása esetén végezzük el.

Ezenkívül Ön a sütik által generált és a weboldal használatával kapcsolatos adatok (beleértve az IP-címét is) gyűjtését, valamint ezen adatok Google általi feldolgozását egy Browser-Add-on letöltésével és telepítésével (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) megakadályozhatja.

A Browser-Add-on alternatívájaként, különösen a mobileszközök böngészői esetében, a következő linkre kattintva megakadályozhatja a Google Analytics által végzett adatgyűjtést: Google Analytics deaktivieren. Egy Opt-out-Cookie kerül beállításra, amely megakadályozza az Ön adatainak jövőbeli gyűjtését, amikor meglátogatja ezt a weboldalt. Az Opt-out-Cookie csak ebben a böngészőben és csak a mi weboldalunkra érvényes, és az Ön eszközén tárolódik. Ha törli a sütiket ebben a böngészőben, akkor újra be kell állítania az Opt-out-Cookie-t.

A Google Analytics adatvédelmi szabályzatát a következő címen tekintheti meg: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

9. Az Ön mint érintett személy jogai

9.1 A visszaigazoláshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy visszaigazolást kérjen tőlünk arról, hogy az Önre vonatkozó személyes adatok feldolgozása folyamatban van-e.

9.2 A tájékoztatáshoz való jog DS-GVO 15. cikk

Önnek joga van ahhoz, hogy bármikor és ingyenesen tájékoztatást kapjon tőlünk az Önről tárolt személyes adatokról, valamint a törvényi rendelkezéseknek megfelelően másolatot kapjon ezekről az adatokról.

9.3 Helyesbítéshez való jog DS-GVO 16. cikk

Ön jogosult kérni az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését. Önnek joga van ahhoz is, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését, figyelembe véve az adatkezelés céljait.

9.4 Törléshez való jog DS-GVO 17. cikk

Ön jogosult arra, hogy kérje tőlünk az Önre vonatkozó személyes adatok haladéktalan törlését, amennyiben a törvényben meghatározott okok egyike fennáll, és amennyiben a feldolgozás vagy tárolás nem szükséges.

9.5 Az adatkezelés korlátozása DS-GVO 18. cikk

Ön jogosult kérni, hogy korlátozzuk az adatkezelést, amennyiben a jogi követelmények valamelyike teljesül.

9.6 Adathordozhatóság DS-GVO 20. cikk

Ön jogosult arra, hogy az Ön által részünkre megadott, Önre vonatkozó személyes adatokat tagolt, egységes és géppel olvasható formátumban megkapja. Ön jogosult arra is, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek, anélkül, hogy mi akadályoznánk, továbbítsa, akinek a személyes adatokat átadta, feltéve, hogy az adatkezelés a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés a) pontja vagy a DS-GVO 9. cikk (2) bekezdés a) pontja szerinti hozzájáruláson vagy a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szerinti szerződésen alapul, és az adatkezelés automatizált eljárások segítségével történik, kivéve, ha az adatkezelés közérdekből vagy a ránk ruházott közhatalmi jogosítványok gyakorlása során szükséges.

A DS-GVO 20. cikk (1) bekezdése szerinti adathordozhatósághoz való jogának gyakorlása során Ön jogosult továbbá arra, hogy személyes adatait közvetlenül az egyik adatkezelőtől egy másik adatkezelőhöz továbbítsa, amennyiben ez technikailag megvalósítható, és feltéve, hogy ez nem érinti más személyek jogait és szabadságait.

9.7 Tiltakozáshoz való jog DS-GVO 21. cikk

Ön jogosult arra, hogy az Ön különleges helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, amelyet a DS-GVO 6. cikk (1) bekezdés e) pontja (közérdekű adatkezelés) vagy f) pontja (érdekmérlegelésen alapuló adatkezelés) alapján végeznek.

Ez vonatkozik az e rendelkezéseken alapuló profilalkotásra is a DS-GVO 4. cikk 4. pontja értelmében.

Ha Ön tiltakozik, nem kezeljük tovább az Ön személyes adatait, kivéve, ha bizonyítani tudjuk, hogy a feldolgozásnak olyan kényszerítő erejű jogos okai vannak, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy ha a feldolgozás jogi igények érvényesítését, gyakorlását vagy védelmét szolgálja.

Egyedi esetekben személyes adatokat dolgozunk fel direkt marketing céljából. Ön bármikor tiltakozhat személyes adatainak ilyen reklámcélú feldolgozása ellen. Ez vonatkozik a profilalkotásra is, amennyiben az ilyen direkt marketinghez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik az ellen, hogy személyes adatait direkt marketing célokra kezeljük, akkor a továbbiakban nem fogjuk feldolgozni a személyes adatait ilyen célokra.

Ezen túlmenően Ön jogosult arra, hogy az Ön különleges helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok tudományos vagy történelmi kutatási célból vagy a DS-GVO 89. cikk (1) bekezdése szerinti statisztikai célból történő feldolgozása ellen, kivéve, ha az ilyen feldolgozás közérdekű feladat végrehajtásához szükséges.

Ön a 2002/58/EK irányelv ellenére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban a tiltakozáshoz való jogát a műszaki specifikációkat alkalmazó automatizált eljárások segítségével gyakorolhatja.

9.8 A hozzájárulás visszavonása az adatvédelmi jog alapján

Ön jogosult arra, hogy a személyes adatok feldolgozásához adott hozzájárulását bármikor, a jövőre nézve visszavonja.

9.9 Panasztétel egy felügyeleti hatóságnál

Ön jogosult arra, hogy panaszt tegyen személyes adatainak általunk történő kezelésével kapcsolatban az adatvédelemért felelős felügyeleti hatóságnál.

10. A személyes adatok rutinszerű tárolása, törlése és zárolása

Az Ön személyes adatait csak a tárolás céljának eléréséhez szükséges ideig kezeljük és tároljuk, vagy ha ezt a vállalatunkra vonatkozó jogi rendelkezések előírják.

Ha a tárolás célja megszűnik, vagy ha az előírt tárolási időszak lejár, a személyes adatokat a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően rutinszerűen zároljuk vagy töröljük.

11. A személyes adatok tárolásának időtartama

A személyes adatok tárolásának időtartamára vonatkozó kritérium a vonatkozó törvényes megőrzési időszak. Az időtartam lejárta után a megfelelő adatokat rutinszerűen töröljük, amennyiben azok már nem szükségesek a szerződés teljesítéséhez vagy kezdeményezéséhez.

Ez az adatvédelmi nyilatkozat az audatis MANAGER adatvédelmi szoftver támogatásával készült.

V_20-06-2022